Barnallergiåret 2013-2014

Barnallergiåret - bild med logo

Syftet med Barnallergiåret är att förbättra skolmiljön och att i förskola och skola öka kunskapen och förståelsen för astma och allergisjukdomar hos våra barn och ungdomar.

Skolan är Sveriges största arbetsplats och en tredjedel av alla skolbarn har någon form av astma, allergi eller överkänslighet. Tiotusentals har svåra problem som inte bara påverkar barnen utan hela familjen – barn, syskon och föräldrar.

Hjälp oss att hjälpa de barn och ungdomar som behöver vårt stöd! Det är miljön och attityderna som avgör om allergi ska orsaka ett funktionshinder. Det finns goda möjligheter att möta de allergiska sjukdomarna bland barnen och därmed lindra bördan hos de drabbade.

Bli medlem hos oss och följ vårt arbete på Twitter, FacebookYouTube och vår blogg.

Vill du hjälpa våra barn och ungdomar under Barnallergiåret?

Du kan enkelt hjälpa oss genom att dela med dig av vår information och vårt arbete i dina olika nätverk på Facebook, Twitter, bloggar och andra sociala medier. Det är också extra viktigt att nå ut med Allergironden till skolans värld – till skolsköterskor, lärare, elever och föräldrar.

 

Allergironden är ett verktyg för att få förskolor och skolor medvetna om sin arbetsmiljö men också för att informera om vilka åtgärder som bör göras för att förbättra arbetsmiljön.

Folder om Barnallergiåret (pdf)

Huvudsponsorer

Sponsorer

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: