Skolpersonal behöver mer kunskap

Astma- och Allergiförbundet, Funktionsrätt Sverige och en rad andra förbund anser att den grundläggande lärarutbildningen och rektorsutbildningen behöver ses över. Personalen behöver mer kunskap om funktionsnedsättningar.

2017-09-22

”Onödig oro när vetenskap ifrågasätts”

På senare tid har flera tveksamma och ibland rent felaktiga uppgifter cirkulerat i media om frågor som rör människors hälsa. Astma- och Allergiförbundet kommenterar detta i ett pressmeddelande.

2017-09-18

Livsviktig skillnad mellan laktosfri och fri från mjölkprotein

Lördag 16 september är det dags för årets Matallergidag, en dag då Astma- och Allergiförbundet informerar om matallergifrågor. I år upplyser vi särskilt om att "laktosfri" inte är detsamma som "mjölkproteinfri" – en skillnad som kan vara livsviktig.

2017-09-14

LAGA ska bidra till en mer tillgänglig skola

Skolan ska vara tillgänglig för alla – trots det upplever många elever med astma, allergi, celiaki och intolerans att de ofta blir diskriminerade i skolan. LAGA vill ändra på detta.

2017-09-08

Kroniskt sjuka behöver lyftas fram i folkhälsopolitiken

Människor med kronisk sjukdom och funktionsnedsättning rapporterar sämre hälsa än befolkningen i övrigt. Den kommande folkhälsopropositionen behöver därför utökas med ett nionde målområde för denna särskilda grupp.

2017-09-06

Bättre betyg i hälsosamma klassrum

Ny forskning visar ett samband mellan god inomhusmiljö i skolan och elevers skolresultat. Förbundet, Unga Allergiker och Sveriges Elevkårer berättar vad som behöver göras för att skolmiljön ska bli bättre i en debattartikel i Dagens Samhälle.

2017-08-15

Vi gnäller inte, vi vill att folk ska slippa bli sjuka

I debattartikeln ”Förbjud gnälliga människor” i SVT Opinion den 27 juni skriver Rebecca Weidmo Uvell att det inte finns något problem med passiv rökning utomhus. Nu har Astma- och Allergiförbundet och Tobaksfakta svarat.

2017-06-29

Nytt råd till allergiker – brister i allergimärkningen

Livsmedelsverket ger nya råd till allergiker på grund av brister i allergimärkningen. Läs mer i deras pressmeddelande och rapport.

2017-06-26

Matallergikortet kan ge en tryggare sommar

Att njuta av goda måltider är en viktig del av semestern för många människor. Nu kan alla som är allergiska mot födoämnen minska riskerna för att få i sig sådant de inte tål under utlandsvistelsen.

2017-06-19

Träffa oss och diskutera bättre skolmiljö i Almedalen!

I år arrangerar Astma- och Allergiförbundet en frågestund under Almedalsveckan på temat ”Bättre betyg med friskare klassrum?”. Frågestunden äger rum i ett tält vid Skeppsbron, H 112 i Visby den 4 juli kl 9.15 – 9.45.

2017-06-08

Specialerbjudande!

Gå med som medlem nu och betala endast
250 kr för resten av 2017 och hela 2018.