Allergiforskning förbättrar liv och sparar pengar

Genom att ge patienterna jordnötter i ytterst små, men successivt ökande mängder, hoppas man att kroppen till slut ska vänja sig vid jordnötterna.

2017-03-28

Sjukhusmaten för allergiker behöver förbättras

Sjukhusmaten för allergiker behöver förbättras. Har man födoämnesallergier eller annan matöverkänslighet kan det vara besvärligt att få rätt mat vid en sjukhusvistelse.

2017-02-06

Konferens om rökfria boenden

I november 2016 höll Astma- och Allergiförbundet en konferens om rökfria boenden tillsammans med Astma- och Allergiföreningarna i Örebro län och Riksförbundet VISIR. Se de viktigaste delarna här!

2016-12-21

Värsta platserna för den som har allergi mot hundar

En ny undersökning som Astma- och Allergiförbundet har gjort visar att personer som är allergiska mot hundar får störst besvär vid besök hos släkt och vänner, följt av resor med kollektivtrafiken och i affärer.

2016-12-19

Rökfria bostäder

Under Tobaksfria veckan 21-27 november vill vi särskilt uppmärksamma fastighetsägare med rökfria bostäder. Antalet rökfria flerbostadshus ökar och många efterfrågar idag rökfritt för undvika grannars rökning.

2016-11-21

4 av 10 kolpatienter vet inte om de får rätt behandling

De nya riktlinjerna ska göra det enklare för sjukvården att ge rätt behandling och uppföljning. Ändå visar det sig att 4 av 10 kolpatienter inte vet om de får rätt behandling. Läs debattartikeln här.

2016-11-17

Parfymfria veckan i TV4 Nyhetsmorgon

Missade du inslaget om Parfymfria veckan i TV4 imorse? Här kan du se det igen.

2016-11-07

Konferens om rökfritt boende i Örebro 23 november!

Astma- och Allergiföreningarna i Örebro län arrangerar konferensen tillsammans med Astma- och Allergiförbundet och Riksförbundet VISIR.

2016-10-27

Parfymfria veckan – hjälp oss bidra till forskning!

Under en vecka, den 7-13 november, pågår Parfymfria veckan. Under den här perioden kommer vi att sprida kunskap om doftöverkänslighet, samla in pengar till forskning och bedriva påverkansarbete.

2016-10-24

Nu drar vi igång Parfymfria veckan!

Problem med doftöverkänslighet finns överallt, men är mer framträdande i vissa delar av samhället. Därför väljer vi att i år vända oss särskilt till ansvariga hos fastighetsägare, tåg- och bussbolag, gym och vårdcentraler.

2016-10-24

Var med och gör skillnad du också!

Bli medlem nu
för bara 200kr/år.
Hjälp oss göra skillnad, blir medlem i dag.