Matallergikortet kan ge en tryggare sommar

Att njuta av goda måltider är en viktig del av semestern för många människor. Nu kan alla som är allergiska mot födoämnen minska riskerna för att få i sig sådant de inte tål under utlandsvistelsen.

2017-06-19

Träffa oss och diskutera bättre skolmiljö i Almedalen!

I år arrangerar Astma- och Allergiförbundet en frågestund under Almedalsveckan på temat ”Bättre betyg med friskare klassrum?”. Frågestunden äger rum i ett tält vid Skeppsbron, H 112 i Visby den 4 juli kl 9.15 – 9.45.

2017-06-08

Barn behöver ökat skydd mot tobaksrök

Barns bostadsort och socioekonomiska miljö ska inte avgöra deras framtida hälsa. På WHO:s Internationella Tobaksfria dag den 31 maj uppmärksammar Astma- och Allergiförbundet att Sverige behöver göra mer för att stärka barns rätt till rökfria miljöer.

2017-05-31

Astma och träning – en bra kombo

Astma sågs länge som ett hinder för ett aktivt liv. I dag vet vi att det är precis tvärtom, att personer med astma som tränar kondition och styrka får en bättre livskvalitet – med färre symtom, färre akutbesök och färre sjukdagar.

2017-04-26

Allergiforskning förbättrar liv och sparar pengar

Genom att ge patienterna jordnötter i ytterst små, men successivt ökande mängder, hoppas man att kroppen till slut ska vänja sig vid jordnötterna.

2017-03-28

Sjukhusmaten för allergiker behöver förbättras

Sjukhusmaten för allergiker behöver förbättras. Har man födoämnesallergier eller annan matöverkänslighet kan det vara besvärligt att få rätt mat vid en sjukhusvistelse.

2017-02-06

Konferens om rökfria boenden

I november 2016 höll Astma- och Allergiförbundet en konferens om rökfria boenden tillsammans med Astma- och Allergiföreningarna i Örebro län och Riksförbundet VISIR. Se de viktigaste delarna här!

2016-12-21

Värsta platserna för den som har allergi mot hundar

En ny undersökning som Astma- och Allergiförbundet har gjort visar att personer som är allergiska mot hundar får störst besvär vid besök hos släkt och vänner, följt av resor med kollektivtrafiken och i affärer.

2016-12-19

Rökfria bostäder

Under Tobaksfria veckan 21-27 november vill vi särskilt uppmärksamma fastighetsägare med rökfria bostäder. Antalet rökfria flerbostadshus ökar och många efterfrågar idag rökfritt för undvika grannars rökning.

2016-11-21

4 av 10 kolpatienter vet inte om de får rätt behandling

De nya riktlinjerna ska göra det enklare för sjukvården att ge rätt behandling och uppföljning. Ändå visar det sig att 4 av 10 kolpatienter inte vet om de får rätt behandling. Läs debattartikeln här.

2016-11-17

HALVA PRISET UNDER SOMMAREN!

Bli medlem nu
för bara 100 kr.