Bild på jordnötter

Barn kan vänjas vid jordnötter

Jordnötsallergi är relativt vanligt och kan i värsta fall leda till en livshotande allergisk reaktion. En ny studie visar att även svårt allergiska barn gradvis kan vänjas vid att tåla jordnötter. Men det är inte riskfritt.

2018-11-20

Tobaksfria veckan är igång

Passiv rökning och andras tobaksrök är ett folkhälsoproblem – även utomhus. Snart väntas riksdagen fatta beslut om en skärpt tobakslag. I en debattartikel uppmanar vi kommuner och markägare att införa förbud i vissa offentliga miljöer.

2018-11-19

Södergården är Sveriges bästa vandrarhem

Årets bästa svenska vandrarhem är enligt STF:s omröstning Södergården i Åre. Priset delas ut till det boende som fått flest gäströster och förbundet ser utmärkelsen som ärofylld att få.

2018-11-16

Livsmedelsverkets råd – allergianpassad kost i skolan

Astma- och Allergiförbundet välkomnar Skolverkets och Livsmedelsverket uppdaterade råd om hur pedagoger och skolledare kan arbeta för bra skolmåltider.

2018-11-08

Koppling mellan vaccin och allergiutveckling avfärdas

I en studie gjord vid Karolinska Institutet har man under flera år följt barn för att undersöka kopplingen mellan vaccinationer i barndomen och utveckling av allergier.

2018-11-07

Nu pågår Parfymfria veckan

En fjärdedel av svenskarna uppger att samtliga skönhetsprodukter de använder innehåller parfym men samtidigt kan åtta av tio tänka sig att byta till parfymfria produkter, visar en Novus-undersökning

2018-11-05