Vi larmar – allergivården är ett lotteri!

Kongressen säger i ett pressmeddelande att det är av stor vikt att beslutsfattare inom regioner ser behovet av en bättre kompetensförsörjning.

2019-05-19

Nu är Astma- och Allergiförbundets kongress i full gång

Under fredagen delades guldsvalorna ut på kongressen.

2019-05-18

Så ska fler lära sig om nya tobakslagen

Snart är det slut med rök på uteserveringarna – men informationen behöver spridas! Folkhälsomyndigheten får därför nu 8 miljoner kronor för att öka kännedomen om den nya lagstiftningen.

2019-05-18

Stora skillnader i antal pollenvaccinationer mellan länen

Omkring 30 procent av befolkningen är pollenallergiker. Men det är stora skillnader i landet när det kommer till hur många som får ta pollenvaccinsprutor för sina besvär.

2019-05-15

Det behövs mer kunskap och forskning kring matallergi

Nu satsar Stiftelsen Astma- och Allergiförbundets Forskningsfond på att kartlägga vetenskapliga kunskapsluckor inom området barn med matallergi.

2019-05-08

Världens första egenvårds-app för astmatiker

Över 800 000 barn och vuxna i Sverige lider av astma vilket gör astma till en av våra vanligaste folksjukdomar. Men alla får inte den vård de behöver.

2019-05-07

Så kan allergivården hjälpa fler

Astma och allergier ökar kraftigt i hela världen och allergier är numera en av våra största folksjukdomar. Tack vare forskningens framsteg kan orsakerna bakom många allergier behandlas.

2019-05-06

Ta del av forskarnas råd kring matallergier

Nu har vi gjort det enklare att kunna ta del av ny kunskap och fakta direkt från forskare inom matallergi. ​På nutritionsfakta.se hittar du artiklar skrivna av forskare som belyser matallergier ur ett brett perspektiv.

2019-05-02

SPECIALERBJUDANDE!

endast 250 kr för resten av 2019 och hela 2020.