Porträttbild Christer Janson

Har du frågor om astma? Chatta med vår expert!

Varför blir astman sämre när det är kallt ute? Finns det något sätt man kan träna upp lungorna på? Och hur vet man egentligen om man är välmedicinerad i sin astma? På Astma-dagen den 5 maj har du chansen att få svar direkt av vår expert.

Pollenallergi

Nya siffror: Så många får pollenvaccin i varje region

Runt tre miljoner människor har pollenallergi. Många skulle kunna må mycket bättre med pollenvaccin, Men behandlingen erbjuds i mycket olika omfattning i landet – och en ny kartläggning visar att ingen region klarar att tillgodose behovet.

2020-04-28

Philippa Lokko, 25: ”Pollenvaccinet helt klart värt besväret”

Philippa Lokko plågades av svår pollenallergi under uppväxten. Hennes ögon var svullna och kliade, hon var ofta trött och på rasterna var hon tvungen att stanna inomhus. Räddningen blev vaccinbehandling mot pollen.

Södergården Åre öppnar efter midsommar

På grund av coronavirusets spridning har vi valt att hålla Södergården Åre stängd fram till och med 28 juni 2020. Då räknar vi med att vi kommer att kunna öppna vår verksamhet igen, men med vissa ändrade rutiner.

2020-04-23

Frågor och svar om nya coronaviruset (uppdaterat)

Astma- och Allergiförbundet följer noga utvecklingen av det pågående utbrottet av coronaviruset covid-19, både i Sverige och internationellt. Vi får många frågor från oroliga medlemmar. Här har vi samlat vanliga frågor och svar.

2020-04-18

Mikaela Odemyr väljs om till ordförande för EFA

Mikaela Odemyr, andre vice ordförande i Astma- och Allergiförbundet, har blivit omvald till ordförande i den europeiska astma- och allergiorganisationen EFA.

2020-04-01