”Låg kunskap om astma och allergi skapar onödigt lidande”

Astma- och Allergiförbundet går idag ut i en debattartikel i Dagens Samhälle. Där sammanfattar förbundets ordförande Maritha Sedvallson vad som behöver göras för att lyfta vården för runt tre miljoner astma- och allergipatienter.

2020-08-31

”Det gäller att vara uthållig och inte ge upp!”

En av anledningarna till utmärkelsen "Fokus Patient" är Astma- och Allergiförbundets opinionsbildning för den nya tobakslagen. Men hur gick egentligen arbetet bakom till?

2020-08-28

Sökes: forskare som vill förbättra livet för alla med allergisjukdomar

Tack vare forskning kan pollenallergi idag behandlas med allergivaccination. Men det behövs ännu mer forskning om allergisjukdomar. Nu är det dags att söka forskningsanslag från Astma- och Allergiförbundets Forskningsfond.

2020-08-27

Framtidens vård

Välkommen till lunch-webbinarium om framtidens vård

Vi presenterar en rykande färsk undersökning om patienters önskemål kring framtidens vård. I den avslutande panelen ställer vi makthavarna mot väggen, bland andra Acko Ankarberg, ordförande i Riksdagens socialutskott och Anders Henriksson, SKR...

2020-08-26

Astma- och allergiförbundet prisas för arbetet med ny tobakslag

Astma- och Allergiförbundet är stolta vinnare av priset Årets Patientföreträdare. – Att vinna priset som årets patientföreträdare är mycket hedrande och ett tecken på att våra frågor berör många människor, säger Kristina Ljungros, generalsekreterare.

2020-08-21