Kontinuitet ersätter inte skriftliga planer

Nyligen gick remisstiden ut för utredningen God och nära vård. Efter att ha läst Läkarförbundets remissvar ser vi att de avstyrker förslaget om patientkontrakt, vilket Astma- och Allergiförbundet tycker vore mycket olyckligt. Vi förklarar varför i en

2020-09-25

”Nya behandlingar för atopiskt eksem på gång”

Runt en miljon människor i Sverige lider av atopiskt eksem. För tre år sedan kom ett nytt biologiskt läkemedel och fler nya knackar nu på dörren. Samtidigt är behovet av mer kunskap fortfarande stort, menar överläkare och professor Maria Bradley.

2020-09-14

Så bör skolor jobba för att få en bättre luft

Idag är det den internationella dagen för ren luft – och en av de platser där forskning visar att ren luft är som allra viktigast är skolan. Här är några förslag på hur skolorna kan bli bättre på att arbeta med luften.

2020-09-07