Bidrag från Postkodlotteriet gör stor nytta för personer med astma och allergi

Idag meddelade Postkodlotteriet att de gör en engångsutbetalning till alla förmånstagare med anledning av det stora behovet av insatser från ideella sektorn under pandemin. Det innebär att Astma- och Allergiförbundet får ytterligare 700 000 kronor.

2020-10-20

Helena Thulin

Forskar om allergisk matstrupe hos barn: ”Fortfarande en okänd sjukdom”

En som tidigare fått Kerstin Hejdenbergs stipendium är Helena Thulin, som forskar om allergisk matstrupe hos barn. Vi ställer sex frågor om hennes forskning.

2020-10-07

Frankas problem med matstrupen visade sig bero på mjölkallergi

Franka Kapell, 4, kräktes ofta, satte i halsen och utvecklade fler och fler matallergier. Efter många turer gick läkarna ner med kamera och undersökte matstrupen – och hon fick diagnosen allergisk matstrupe.

2020-10-07

Forskare? Dags att söka Kerstin Hejdenbergs stipendium!

Varje år delar Astma- och Allergiförbundets Forskningsfond ut Kerstin Hejdenbergs stipendium till doktorander som forskar om barnallergi – och nu är dags att söka årets stipendium.

2020-10-07

Ett förlängt vårdbesök är ingen utbildning

Patientutbildningar är ett viktigt område där våra medlemmars erfarenheter skiljer sig en del från vad vården rapporterar. Det är bland annat ett av de ämnen som diskuteras under årets Patientriksdag.

2020-10-05