Foto på björk som symboliserar pollen

Säkra pollenmätningarnas framtid

Pollensäsongen förlängs på grund av klimatförändringarna– men nu är pollenmätningarna – ett viktigt redskap för pollenallergikerna - hotade. Nu vill Astma- och Allergiförbundet att regeringen säkrar den långsiktiga finansieringen.

2020-11-24

Pappa deltar i vårdbesök

Pappor inte lika delaktiga i barns vårdbesök

Idag på internationella mansdagen släpper Astma- och Allergiförbundet en undersökning som visar att pappor till barn med astma- och allergisjukdomar inte är lika delaktiga i sina barns vårdbesök som mammorna.

2020-11-19

Astma- och Allergirapporten 2020

Idag presenteras den nya Astma- och allergirapporten

Astma- och Allergiförbundet släpper idag en ny kunskapsöversikt om astma och allergier. Den ska sprida ljus över vår tids vanligaste kroniska folksjukdomar.

2020-11-18

”Jag läste innehållet femtio gånger i rad”

För en del som lever med svåra matallergier övergår den befogade oro många känner inför att få en allergisk reaktion i ångest som tar över vardagen. Jordnötsallergikern Emmie Sandberg isolerade sig och vågade till slut knappt äta något alls.

2020-11-17

Michelle Chew, professor vid Institutionen för biomedicinska och kliniska vetenskaper (BKV) vid Linköpings universitet

Ny studie om lungsjukdom och covid-19

Igår torsdag rapporterades om en ännu inte publicerad studie som visar att personer med kronisk lungsjukdom är den grupp med underliggande sjukdomar som har störst risk att dö i covid-19 i Sverige. Vi har ställt frågor till författaren bakom studien.

2020-11-13

Forskare: ”Det behövs mer kunskap om oro i familjer med matallergi”

För många föräldrar till barn med matallergi är allergierna en källa till stress och oro. Men hur påverkas egentligen familjer som lever med matallergi? Det ska forskaren Catarina Almqvist Malmros undersöka i en ny studie.

2020-11-12

Allergiforskare får 10 miljoner för att täppa igen kunskapsluckor

Runt en tiondel av alla barn i Sverige har någon form av matallergi eller matöverkänslighet. Samtidigt är kunskaperna om matallergier fortfarande låga. Nu lägger Astma- och Allergiförbundets Forskningsfond 10 miljoner på en unik forskningssatsning.

2020-11-11

Svalan blir Asthma Allergy Nordic

Efter 50 år i tjänst som guide till allergivänliga produkter får Astma- och Allergiförbundets Svalan nytt sällskap. “Nu fasar vi in vår nordiska märkning Asthma Allergy Nordic. Vår märkning gör det lätt att välja rätt", säger Kristina Ljungros.

2020-11-05