Kvinna framför dataskärm i kontorslandskap

Allergi med i föreskrift om arbetsplatsers utformning

Arbetsmiljöverkets uppdaterade föreskrift om arbetsplatsens utformning började gälla från 1 januari 2021.

2021-01-18

Blå himmel med vita moln

Lämna synpunkter till intressepolitiskt luftprogram

Astma- och Allergiförbundet arbetar för att ta fram ett intressepolitiskt program inom området luft. Du kan bidra.

2021-01-15

Maritha Sedvallsons porträtt och citat

Förbundet uppmärksammat i media

Under hösten har Astma-och Allergiförbundet vid ett flertal tillfällen kommenterat aktuella frågor när de har uppmärksammats i riks- och lokalmedia.

2020-12-08

Startsida Astma- och Allergiförbundets webb

Nya webben snart på plats

Nu går arbetet med att få en ny webb och grafisk profil in i slutfasen. Styrelsen har fattat beslut om ny grafisk profil samt en modernisering av loggan.

2020-12-07

Startsida till presentation om djur i kollektivtrafik

Pälsdjur i kollektivtrafiken

Hur ser reglerna för pälsdjur i kollektivtrafiken ut i din region? Är det en fråga som din förening arbetar med? Dela gärna med dig av erfarenheter och goda exempel.

2020-12-04

Resultat från medlemsenkät

Medlemsenkät visar hur vården borde se ut

Förbundets enkät är sannolikt den största undersökning som gjorts om hur astma- och allergivården upplevs i Sverige. Läs rapporten här!

2020-12-02

Marie-Louise Luther

Föreläsning om rökfria miljöer

Den 18 november samlades Astma- och Allergiregion Stockholm-Gotland till webbföreläsning.

2020-11-30

Digital utbildning

Omtyckt utbildning för allergiombud

Lovord när Astma- och Allergiföreningen region Mellannorrland anordnade digital Allergiombudsutbildning.

2020-11-26

Lokalt intressepolitiskt arbete

Förändringsarbete drivs både nationellt och lokalt. Här är två exempel på det senare. Vad gör ni hos er? Berätta gärna, så att vi kan lära av och inspirera varandra!

2020-11-10

Parfymflaska Parfymfria veckan

Uppskattad föreläsning om doftbesvär drog hundra deltagare på Zoom

I tisdags anordnades en digital kvällsföreläsning med forskaren och professorn Eva Millqvist kring doftutlösta besvär, med anledning av parfymfria veckan. Intresset blev mycket större än förväntat – och alla fick tyvärr inte plats.

2020-11-05