Finansiering klar för kunskapscentrum

2017-12-12 ·

Kunskapscentrum för matallergi och matöverkänslighet

Astma- och Allergiförbundet kommer att påbörja uppbyggnaden av ett nationellt samordnande kunskapscentrum för matallergi och matöverkänslighet under 2018-2019. Verksamheten får namnet ”Bra mat för alla” och ska drivas som en ideell förening. Den syftar till att personer med matallergi ska kunna leva ett så normalt och symtomfritt liv som möjligt, utan rädsla för att få livshotande eller funktionsnedsättande reaktioner.

”Bra mat för alla” finansieras av Arvsfonden. Uppstartsfasen pågår till och med 2020.

– Vi är mycket glada för att vi får möjlighet att starta den här verksamheten, som vi vet kommer att betyda mycket för människor med matallergi och överkänslighet för mat. Vi är dessutom väldigt nöjda över att vi kommer att samverka med Centrum för Allergiforskning vid Karolinska Institutet och Livsmedelsföretagen, säger Maritha Sedvallson, ordförande för Astma- och Allergiförbundet.

Bra mat för alla

SOMMARERBJUDANDE!

Just nu betalar du endast 100 kr
för resten av 2019. Bli medlem idag.