Tobaksfria veckan är igång

2017-11-20 ·

Här finns rökfria flerbostadshus

Astma- och Allergiförbundet har uppdaterat listan över rökfria och allergianpassade flerbostadshus från 2016, i samverkan med Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, SABO. Vi arbetar för att fler fastighetsägare på frivillig väg ska införa rökfria och allergianpassade bostäder med målet att sådana alternativ ska erbjudas i varje kommun.

Undersökningen som huvudsakligen gjorts till allmännyttans fastighetsägare 2017 visar att det finns 24 fastighetsägare som har rökfria eller allergianpassade flerbostadshus. Femtiosex hus är rökfria enligt fastighetsägarna, 15 är rök- och djurfria och tre är allergianpassade. Sedan förra året har en ny fastighetsägare tillkommit. Ökningen är störst när det gäller rökfria flerbostadshus, där elva hus har tillkommit.

Se den uppdaterade listan  här

För att läsa mer om vad Astma- och Allergiförbundet anser om passiv rökning i bostäder, se debattartikel i Expressen här

Rökfri bostad

Specialerbjudande!

Gå med som medlem nu och betala endast
250 kr för resten av 2017 och hela 2018.