Restaurangmärkning
Nu skriver Astma- och Allergiförbundet avtal med restauranger i det Frivilliga Egenkontrollprogrammet.
I det Frivilliga Egenkontrollprogrammet (i fortsättningen kallat programmet) kan restauranger, och andra som serverar mat, skriva ett avtal med Astma- och Allergiförbundet att de uppfyller kraven i förbundets kravlista för restauranger. Restaurangen får då ett intyg att de deltar i programmet som de kan sätta upp på väggen, samt klistermärken med programmets logga (se här bredvid). Restaurangen betalar 900:- per år för att delta i programmet. Restaurangen får då använda programmets logga i sin marknadsföring och information om vilka restauranger som deltar i programmet läggs ut på förbundets hemsida. Restauranger som missköter de krav som är uppställda i programmet kan bli av med sitt avtal i programmet.
Restauranger i programmet förbinder sig att informera skriftligt på restaurangen om Astma- och Allergiförbundets rekommendationer och om matens alla ingredienser. Kraven som ingår i programmet ska vara känd av all berörd personal. I samband med att restauranger går med i programmet så erbjuds de att köpa våra utbildningar i materialet Hurra, en allergisk gäst! för sin personal. De kan också hålla egna utbildningar i allergimat för sin personal och då få bra råd och stöd från oss på förbundet i detta.
Du kan själv se vilka avtal vi gör och vilka krav vi ställer på restauranger här.


Restauranger
Följande restauranger har ett avtal med Astma- och Allergiförbundet i frivilliga egenkontrollprogrammet.
Ågrenska är ett unikt nationellt kompetenscentrum och bedriver verksamhet utifrån ett helhetsperspektiv för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar, sällsynta diagnoser samt deras familjer och professionella som möter barn och familjer. Ågrenska bedriver också konferensverksamhet och catering. Hör gärna av dig innan ditt besök och berätta vad du inte tål så planerar kocken något riktigt gott anpassat till dina behov.