Framtiden på besök i nya numret av Allergia

Alla slags matallergier går att behandla. Barn som föds med kejsarsnitt får starta livet med en bakteriecocktail. Och läkarna vet allt om astma och allergi – tack vare AI. Så ser det ut om tio år om vi tittar in i forskarnas egen spåkula. Läs mer i nya numret av vår medlemstidning Allergia!

Förutom spännande läsning om hur mycket bättre livet blir för framtidens barn tack vare forskningen som just nu pågår får du läsa om Helen, som är allergisk mot kyla.

Hennes läppar sväller av att äta kall yoghurt och hon måste ha full mundering och skidglasögon bara för att kunna vara utomhus under några sekunder. Men vad beror köldallergi, eller köldurtikaria som det egentligen heter, på? Forskaren Theo Gülen förklarar.

Dessutom: Missa inte intervjun med kocken Jakob af Petersens, som är allergisk mot bland annat röda skaldjur och nötter. I nya numret bjussar han också på en riktigt lyxig festmåltid.

Nya numret innehåller även det här:

  • Bästa gå bort-presenterna i jul
  • Allergisäkra partyt
  • Bakis eller allergisk? Om rödvinshuvudvärken
  • Fråga experten: Min mamma tar inte min allergi på allvar
  • Må bra: Vädra mer – även på vintern
  • Korsord

Vill du också få Allergia hem i brevlådan? Som medlem i Astma- och Allergiförbundet får du fem nummer fullproppade med nyheter, reportage, tips, fakta och kartläggningar om astma, allergi, eksem och överkänslighet – direkt hem till dig. Dessutom ökar du våra möjligheter att påverka och skapa ett bättre samhälle för alla med allergisjukdomar.

Publicerad den: 11 december 2024

Uppdaterad den: 9 januari 2025