Anna-Karin Klomp ny vårdpolitisk ansvarig på Astma- och Allergiförbundet

Anna-Karin Klomp blir ansvarig för Astma- och Allergiförbundets vårdpolitiska arbete. Hon är utbildad apotekare och har över 15 års erfarenhet av vårdpolitiskt arbete, bland annat som regionråd i Uppsala.

2020-01-23

Forskningsfonden pollen i provrör

Forskningsfonden beviljar 6 miljoner till allergiforskning

Nu är det klart vilka 12 forskare som fått anslag från Astma- och Allergiförbundets Forskningsfonds årliga utdelning. Pengar går bland annat till forskning om nya behandlingsmetoder inom allergi.

2020-01-14

Astma- och Allergiförbundet värvar från Sveriges Radio

Astma- och Allergiförbundet har anställt Helena Färnsten som kommunikations- och marknadschef. Helena kommer senast från tjänsten som chef för avdelningen för företagskommunikation på Sveriges Radio.

2019-11-27

Allt fler fastighetsägare inför rökfritt

En ny undersökning som Astma- och Allergiförbundet gjort i allmännyttan inför Tobaksfria veckan (18–24 november) visar att allt fler fastighetsägare inför rökfritt i vissa eller många av sina hus.

2019-11-18

Bristen på mediciner kan få stora konsekvenser

En kartläggning gjord av SVT Nyheter visar att det är vanligt att mediciner till flera folksjukdomar, bland annat astma, KOL och allergi, inte finns i lager hos apoteken. Något som kan få stora konsekvenser.

2019-11-07

Låg kunskap om doftöverkänslighet bland svenskarna

Nu pågår Parfymfria veckan och i år vill vi slå hål på myter kring doftöverkänslighet och öka kunskapsnivån. För trots att tre miljoner svenskar kan besväras av dofter är osäkerheten om behandling och vad omgivningen kan göra stor.

2019-11-05

Ett rökfritt Sverige – inte långt bort

Att förbättra hälsosituationen för människor med astma, kol, allergi och att minska risken för lungcancer är möjligt. Ibland kan en mindre lagändring göra stor skillnad.

2019-09-27

Huden – vårt skydd mot omvärlden

Hudbarriärens betydelse för utveckling av allergier är något som diskuteras allt oftare. Om den är skadad, som vid atopiskt eksem, kan allergen tränga in via huden och kanske också påverka utvecklingen av andra allergier.

2019-09-27

Stora vinster med diagnosuppföljning

Överläkare Anna Winberg är allergolog vid barn- och ungdomskliniken vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

2019-09-25

Vänj kroppen att tolerera maten

Oral immunterapi kan gå till på lite olika sätt, men går alltid ut på att man äter och sväljer det man är allergisk mot.

2019-09-22

GÖR SKILLNAD DU OCKSÅ!

endast 250 kr för hela 2020.