Foto på björk som symboliserar pollen

Ojämlik vård inom allergivaccination

Pollensäsongen har börjat och en undersökning visar att inget landsting klarar att tillgodose behovet av allergivaccination. Det framgår även att behandlingen erbjuds i mycket olika omfattning i landet.

2018-04-11

Bild på patient och läkare

Vård av personer med långvarig sjukdom måste förbättras

Samverkan kring en bättre vård för personer med långvariga sjukdomar, som är ett samarbete mellan sex patientorganisationer, uppvaktar idag regeringens utredare.

2018-03-27

Uteservering

Inför rökfria uteserveringar

Att utsättas för passiv rökning utomhus innebär omfattande hälsorisker och förbundet fortsätter därför driva frågan kring rökfria uteserveringar.

2018-03-19

Parfymflaska doftöverkänslighet

Tårtgeneralen viftar bort funktionsnedsättning

Julkalendern, barnfilmen Pelle Kanin, och nu senast den aktuella biofilmen Tårtgeneralen, som hade svensk biopremiär den 7 mars. Alla viftar de bort eller förlöjligar personer med allergisjukdomar.

2018-03-13

Tom biograf

Allergiscenen i Pelle Kanin inte bortklippt trots allt

Trots tidigare löfte den 13 februari om att scenen skulle klippas bort ur filmen är scenen där Pelle Kanin utsätter en person för en kraftig allergisk chock kvar.

2018-03-05

Forskningsfonden, Magnus Norman

Tennislegend skänker pengar

Tennislegenden Magnus Norman överlämnade den 16 februari en check på nästan 150 000 kronor till Astma- och Allergiförbundets forskningsfond. Han har under ett och ett halvt år sprungit, cyklat, simmat och spelat tennis för barn med allergi.

Pelle Kanin klipps om

Förbundets ordförande Maritha Sedvallson kommenterar turbulensen kring en ny barnfilm, Pelle Kanin. Dessutom lyfter hon fram Unga Allergikers reaktion mot hur barn med astma skildrades i årets Julkalender i en intervju med Aftonbladet.

Om allergivården på #DinRöst

Sveriges Television satsar på att ta reda på vad människor anser om svensk sjukvård inför valet 2018. Förbundets ordförande Maritha Sedvallson säger sin mening på sajten #DinRöst.

Skolmiljö

Satsningar på skolmiljön ger resultat

Det verkar finnas ett samband mellan satsningar på inomhusmiljön i skolan och skolornas resultat, skriver Astma- och Allergiförbundet i en debattartikel i Sydsvenskan i dag.

2018-02-13

Paul Svensson Andrea Mikkelsen

Stjärnkocken Paul Svensson lagar Sveriges mest ätbara rätt

En måltid som både smakar riktigt gott och kan ätas av så många som möjligt med allergi eller överkänslighet mot mat.

2018-02-08

Var med och gör skillnad du också!

Bli medlem för bara 250 kr/år.