Marina Jonsson

Att leva som ung med matallergi och eksem

Hur ser livskvaliteten ut för ungdomar med matallergi och matintolerans? Och hur är det att leva med eksem när man precis tagit klivet in i vuxenlivet? Det undersöks i ett forskningsprojekt av Marina Jonsson vid Karolinska Institutet.

2018-12-13

Ny lag om rökfritt utomhus

Idag röstade Riksdagen för att ändra tobakslagen så att rökförbud införs på uteserveringar och vissa allmänna platser utomhus. Det här har vi kämpat för i många år, skriver Astma- och Allergiförbundet i ett pressmeddelande.

2018-12-12

Bevara allergikonsulenterna!

Allergikonsulenten fungerar som en länk mellan sjukvård, hem, förskola/skola och arbetsplats och tillför därför ett stort värde för allergisjukvården, debatterar vi i Dagens Samhälle idag.

2018-12-11

Utdelning av Kerstin Hejdenbergs stipendium

2018 års Kerstin Hejdenbergs stipendier tilldelas Helena Thulin, Grigorios Theodosiou och Ylva Söderfeldt.

2018-12-07

Bild på jordnötter

Barn kan vänjas vid jordnötter

Jordnötsallergi är relativt vanligt och kan i värsta fall leda till en livshotande allergisk reaktion. En ny studie visar att även svårt allergiska barn gradvis kan vänjas vid att tåla jordnötter. Men det är inte riskfritt.

2018-11-20

Tobaksfria veckan är igång

Passiv rökning och andras tobaksrök är ett folkhälsoproblem – även utomhus. Snart väntas riksdagen fatta beslut om en skärpt tobakslag. I en debattartikel uppmanar vi kommuner och markägare att införa förbud i vissa offentliga miljöer.

2018-11-19

Södergården är Sveriges bästa vandrarhem

Årets bästa svenska vandrarhem är enligt STF:s omröstning Södergården i Åre. Priset delas ut till det boende som fått flest gäströster och förbundet ser utmärkelsen som ärofylld att få.

2018-11-16

Livsmedelsverkets råd – allergianpassad kost i skolan

Astma- och Allergiförbundet välkomnar Skolverkets och Livsmedelsverket uppdaterade råd om hur pedagoger och skolledare kan arbeta för bra skolmåltider.

2018-11-08

Koppling mellan vaccin och allergiutveckling avfärdas

I en studie gjord vid Karolinska Institutet har man under flera år följt barn för att undersöka kopplingen mellan vaccinationer i barndomen och utveckling av allergier.

2018-11-07

Nu pågår Parfymfria veckan

En fjärdedel av svenskarna uppger att samtliga skönhetsprodukter de använder innehåller parfym men samtidigt kan åtta av tio tänka sig att byta till parfymfria produkter, visar en Novus-undersökning

2018-11-05

SPECIALERBJUDANDE!

endast 250 kr för resten av 2018 och hela 2019.