Mikaela Odemyr väljs om till ordförande för EFA

Mikaela Odemyr, andre vice ordförande i Astma- och Allergiförbundet, har blivit omvald till ordförande i den europeiska astma- och allergiorganisationen EFA.

2020-04-01

Frågor och svar om nya coronaviruset (uppdaterat)

Astma- och Allergiförbundet följer noga utvecklingen av det pågående utbrottet av coronaviruset covid-19, både i Sverige och internationellt. Vi får många frågor från oroliga medlemmar. Här har vi samlat vanliga frågor och svar.

2020-04-01

Råd till pollenallergiker med snuva och hosta

Nu drar pollensäsongen snart igång på allvar och en hel del pollenallergiker riskerar att få symptom som liknar dem vid en virusinfektion. Hur ska man göra då – kan man gå till jobb och skola eller bör man stanna hemma?

2020-03-31

Södergården Åre stänger under april

På grund av den pågående spridningen av coronaviruset har vi beslutat att stänga vandrarhemmet Södergården Åre, till att börja med under april månad.

2020-03-30

Pollensäsongen slår hårt i coronatider

Vad behöver göras för effekterna av pollenallergi inte ska bli alltför långtgående? Vi lyfter upp några av de områden som vi anser är viktigast att ta itu med i en debattartikel i Aftonbladet.

2020-03-27

Hur ser andra länder på personer med astma som riskgrupp?

I sociala medier förekommer uppgifter om att olika länder gör olika bedömningar vad gäller astma som en speciell risk i samband med coronasmittan. Vi får också frågor om detta. Vi har undersökt vad som sägs på nio olika officiella myndighetssajter.

2020-03-20

Astma- och Allergiförbundet: “Inrätta ett coronaråd!”

Astma- och Allergiförbundet har idag framfört förslag till regeringen och Folkhälsomyndigheten om att inrätta ett coronaråd, en referensgrupp med berörda patientorganisationer.

2020-03-18

Toleranskonferens 2020 flyttas fram

Förbundets målsättning är att konferensen kommer att kunna genomföras vid ett senare datum, och vi undersöker just nu den möjligheten med bland andra konferensanläggningen. Vi ber om er förståelse för att vi inte kan ge mer information just nu.

2020-03-16

Uppdaterad information om riskgrupper

Folkhälsomyndigheten har uppdaterat sin information om riskgrupper. Man konstaterar att man ännu inte vet tillräckligt, men att de första studierna från Kina inte pekar ut personer med astma, allergi eller njursjukdom som riskgrupper.

2020-03-14

Förbundet i media

Astma- och Allergiförbundet i media

De senaste veckorna har inneburit extra mycket oro bland våra medlemmar. Detta har Astma- och Allergiförbundet fört fram till myndigheterna, med önskemål om tydligare information till utsatta grupper, vilket uppmärksammats i medierna.

2020-03-13

GÖR SKILLNAD DU OCKSÅ!

endast 250 kr för hela 2020.