”Nya behandlingar för atopiskt eksem på gång”

Runt en miljon människor i Sverige lider av atopiskt eksem. För tre år sedan kom ett nytt biologiskt läkemedel och fler nya knackar nu på dörren. Samtidigt är behovet av mer kunskap fortfarande stort, menar överläkare och professor Maria Bradley.

2020-09-14

Så bör skolor jobba för att få en bättre luft

Idag är det den internationella dagen för ren luft – och en av de platser där forskning visar att ren luft är som allra viktigast är skolan. Här är några förslag på hur skolorna kan bli bättre på att arbeta med luften.

2020-09-07

”Låg kunskap om astma och allergi skapar onödigt lidande”

Astma- och Allergiförbundet går idag ut i en debattartikel i Dagens Samhälle. Där sammanfattar förbundets ordförande Maritha Sedvallson vad som behöver göras för att lyfta vården för runt tre miljoner astma- och allergipatienter.

2020-08-31

”Det gäller att vara uthållig och inte ge upp!”

En av anledningarna till utmärkelsen "Fokus Patient" är Astma- och Allergiförbundets opinionsbildning för den nya tobakslagen. Men hur gick egentligen arbetet bakom till?

2020-08-28

Sökes: forskare som vill förbättra livet för alla med allergisjukdomar

Tack vare forskning kan pollenallergi idag behandlas med allergivaccination. Men det behövs ännu mer forskning om allergisjukdomar. Nu är det dags att söka forskningsanslag från Astma- och Allergiförbundets Forskningsfond.

2020-08-27

Framtidens vård

Välkommen till lunch-webbinarium om framtidens vård

Vi presenterar en rykande färsk undersökning om patienters önskemål kring framtidens vård. I den avslutande panelen ställer vi makthavarna mot väggen, bland andra Acko Ankarberg, ordförande i Riksdagens socialutskott och Anders Henriksson, SKR...

2020-08-26

Astma- och allergiförbundet prisas för arbetet med ny tobakslag

Astma- och Allergiförbundet är stolta vinnare av priset Årets Patientföreträdare. – Att vinna priset som årets patientföreträdare är mycket hedrande och ett tecken på att våra frågor berör många människor, säger Kristina Ljungros, generalsekreterare.

2020-08-21

2 av 3 tycker att den nya tobakslagen gjort skillnad

Två tredjedelar av de som besväras av tobaksrök anser att det blivit lättare att vistas i offentliga miljöer utomhus sedan det blev förbjudet att röka där. Det visar en medlemsundersökning från Astma- och Allergiförbundet.

2020-06-29

Logo_Folhälsomyndigheten

Ny information från Folkhälsomyndigheten om astma och covid-19

Den 15 juni uppdaterade Folkhälsomyndigheten sin information om riskgrupper, baserat på nya undersökningar. Astma anses nu ge en förhöjd risk, men mycket marginellt om den är välbehandlad.

2020-06-18

Astma- och Allergiförbundet: Öppna för ersättning till personer med svår astma

Regeringen planerar att införa tillfälliga bestämmelser om förebyggande sjukpenning med anledning av covid-19. Astma- och Allergiförbundet lyfter i sitt remissvar behovet av att inkludera vissa personer med svår astma bland riskgrupperna.

2020-06-08