Äntligen rökfritt utanför krogen. Ett stort steg för folkhälsan

I samband med att den nya tobakslagen träder i kraft idag den 1 juli, om rökfritt på vissa allmänna platser, skriver vi i Aftonbladet debatt om att det krävs mer information om tillämpningen.

2019-07-01

Låt inte matallergi begränsa dig från att upptäcka världen

Med Matallergikortet kan du få en tryggare resa utomlands och minska riskerna för att få i dig sådant du inte tål. Matallergikortet är en smart och praktisk tjänst framtagen av Astma- och Allergiförbundet.

2019-06-25

Logotyp Astma- och Allergiförbundet FB

Astma- och Allergiförbundet i dialog med regeringen

Astma- och Allergiförbundet tar plats i regeringens nya patientråd.

2019-06-25

Astma- och Allergiförbundet välkomnar rekommendationen att ge barn allergiframkallande livsmedel

Idag presenterades Livsmedelsverkets nya råd. Råden visar att barn bör ges allergena livsmedel som jordnötter, ägg, mjölk och fisk.

2019-06-10

Vi larmar – allergivården är ett lotteri!

Kongressen säger i ett pressmeddelande att det är av stor vikt att beslutsfattare inom regioner ser behovet av en bättre kompetensförsörjning.

2019-05-19

Nu är Astma- och Allergiförbundets kongress i full gång

Under fredagen delades guldsvalorna ut på kongressen.

2019-05-18

Så ska fler lära sig om nya tobakslagen

Snart är det slut med rök på uteserveringarna – men informationen behöver spridas! Folkhälsomyndigheten får därför nu 8 miljoner kronor för att öka kännedomen om den nya lagstiftningen.

2019-05-18

Stora skillnader i antal pollenvaccinationer mellan länen

Omkring 30 procent av befolkningen är pollenallergiker. Men det är stora skillnader i landet när det kommer till hur många som får ta pollenvaccinsprutor för sina besvär.

2019-05-15

Det behövs mer kunskap och forskning kring matallergi

Nu satsar Stiftelsen Astma- och Allergiförbundets Forskningsfond på att kartlägga vetenskapliga kunskapsluckor inom området barn med matallergi.

2019-05-08

Världens första egenvårds-app för astmatiker

Över 800 000 barn och vuxna i Sverige lider av astma vilket gör astma till en av våra vanligaste folksjukdomar. Men alla får inte den vård de behöver.

2019-05-07

SOMMARERBJUDANDE!

Just nu betalar du endast 100 kr
för resten av 2019. Bli medlem idag.