Bild på björkhänge

Inget landsting uppfyller behovet av allergivaccination

Pollensäsongen är här och allergivaccination är idag den enda behandling som långsiktigt innebär att patienten i stort sett blir symptomfri. Ändå tillhandahålls behandlingen i för liten utsträckning i samtliga av landets landsting.

2019-04-18

Många klädbutiker tillåter sällskapsdjur

Astma- och Allergiförbundets medlemstidning Allergia har nyligen gjort en undersökning till ett antal rikstäckande klädkedjor om pälsdjur tillåts i deras butiker.

2019-04-11

Rökfria möljöer

Dags att informera om rökfria utemiljöer!

Det är mycket viktigt att se till att vi har ett samhälle som är tillgängligt för alla och där barn och unga skyddas mot passiv rökning. Många med astma eller annan överkänslighet blir sjuka och begränsas i offentliga utemiljöer.

2019-04-05

Insamling astmainhalatorer för en jämlik vård

Bristerna i vården leder till att många personer med astma inte får en så effektiv behandling som de skulle behöva för att må bra.

2019-04-03

Nytt jämställdhetsprojekt

​Astma- och Allergiförbundet arbetar för första gången någonsin med ett jämställdhetsprojekt med syfte att kartlägga normer som synliggör och problematiserar attityder och föreställningar kring mäns engagemang för sina barns allergisjukdomar.

2019-03-31

Gravid kvinna med värktabletter

Värktabletter till gravida orsakar inte astma hos barn

Studie visar att paracetamol och andra smärtstillande medel som tas under graviditeten inte verkar orsaka astma hos barnet.

2019-03-29

Varannan svensk är drabbad

Varannan svensk är drabbad – och svåra allergier fortsätter att öka. Allergisjukdomarna påverkar hundratusentals människor varje dag, i hela samhället.

2019-03-26

Jonas Erjefält

Revolution inom astmabehandlingen

Med resultaten av Jonas Erjefälts forskning ska även de med extremt svårbehandlad astma kunna hjälpas och den kan även göra att många astmatiker helt slipper ta steroider.

2019-03-23

Kristina Ljungros

Ny generalsekreterare Astma- och Allergiförbundet

Den 1 maj tillträder Kristina Ljungros som generalsekreterare för Astma- och Allergiförbundet. -Jag är mycket glad över att få förtroendet att leda en organisation som arbetar för förbättrad livskvalitet för ca 3 miljoner människor.

2019-03-20

Tack till er som köpt postkodlotter

Sedan 2009 är förbundet förmånstagare hos PostkodLotteriet som varje år skänker sitt överskott till över 50 olika ideella organisationer.

2019-03-13

GÖR SKILLNAD DU OCKSÅ!

endast 250 kr för hela 2019.