Sju miljoner för ett friskt liv fritt från allergier

– Det här innebär att vi kan fortsätta vårt viktiga arbete med oförändrad styrka, sade Astma- och Allergiförbundets generalsekreterare Karin Neuhaus efter att ha tagit emot en check på sju miljoner kronor i icke öronmärkt stöd vid Svenska Postkodlotteriets årliga utdelning.

Sammanlagt fick 60 ideella organisationer under tisdagskvällen dela på över en miljard kronor som samlats in genom alla som har en eller flera Postkodlotter. Astma- och Allergiförbundet har fått stöd sedan 2009 och sammanlagt fått hela 107 617 356 kronor.

– Det här är riktigt goda nyheter för över tre miljoner människor med astma, allergi, eksem eller annan överkänslighet. Stödet från Postkodlotteriet gör stor skillnad, sa en glad Karin Neuhaus.

Ett viktigt stöd

Postkodlotteriet finns till för att stödja ideella organisationer. Hela miljardöverskottet från lottförsäljningen går till att stärka civilsamhället. Astma- och Allergiförbundet är en av de ideella organisationer som får ta del av överskottet som delas ut varje år. Eftersom stödet inte är öronmärkt är det extra värdefullt. Organisationen kan använda pengarna där behoven är störst och bygga verksamhet långsiktigt.

Under året har vi bland annat kunnat vidareutveckla den digitala kunskapsplattformen allergiakademin där tusentals föräldrar, skolpersonal och andra har kunnat lära sig om allergier – kunskap gör våra barn friskare!

Om postkodlotteriet

Nära en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet. Hela överskottet från lotteriet går till ideella organisationer. Tack vare alla som är med i lotteriet kan organisationerna hjälpa fler människor, skydda fler hotade djur, göra fler insatser för klimatet och finansiera fler livsviktiga forskningsprojekt. Astma- och Allergiförbundet är en av de 60 organisationer som tillsammans gör skillnad. Det är det som kallas #postkodeffekten.

Här kan du läsa mer om Postkodlotteriets utdelning. 

 

Publicerad den: 15 mars 2023

Uppdaterad den: 28 maj 2024