Välkommen till lunch-webbinarium om framtidens vård

Vi presenterar en rykande färsk undersökning om patienters önskemål kring framtidens vård. I den avslutande panelen ställer vi makthavarna mot väggen, bland andra Acko Ankarberg, ordförande i Riksdagens socialutskott och Anders Henriksson, SKR…

Astma och allergier är Sveriges vanligaste kroniska sjukdomar och berör hela livet. Trots att så många människor regelbundet behöver söka vård för sina symtom upplevs kunskapen i vården om astma- och allergidiagnoser som låg. Vad kan vi göra åt denna paradox? Hur vill patienterna själva ha sin vård?

För att diskutera detta arrangerar Astma- och Allergiförbundet ett lunch-webbinarium på temat framtidens vård.

Samma dag, den 31 augusti, går remisstiden ut för regeringens utredning God och nära vård. Uppdraget var en ”modern, jämlik, tillgänglig och effektiv vård med fokus på primärvården”. Under seminariet samtalar vi med regeringens utredare Anna Nergårdh och Gabriel Wikström, tidigare statsråd som tillsatte utredningen, numera regeringens Agenda 2030-samordnare.

På seminariet presenterar vi också en rykande färsk undersökning om patienters önskemål kring framtidens vård. I den avslutande panelen ställer vi makthavarna mot väggen – hur vill de göra vården mer jämlik? Lyssna till bland andra Acko Ankarberg, ordförande i Riksdagens socialutskott och Anders Henriksson, 2:e vice ordförande i SKR och tidigare regionstyrelseordförande i Kalmar.

Så här gör du för att delta

Seminariet har redan genomförts, men du kan se hela sändningen i Youtube-klippet nedan:

Publicerad den: 26 augusti 2020

Uppdaterad den: 5 januari 2021