Kerstin Hejdenbergs stipendium

Kerstin Hejdenberg var under 90-talet ordförande för Astma- och Allergiförbundet samt för forskningsfonden. Vid hennes bortgång 2000 inrättades en minnesfond som delar ut stipendier till doktorander inom barnallergologisk forskning.

Varje år delar Astma- och Allergiförbundets Forskningsfond ut Kerstin Hejdenbergs stipendium till doktorander som forskar om allergisjukdomar hos barn.

Ändamålet för stipendiet är att uppmuntra forskning om psykologiska och sociala dimensioner i den allergiska sjukdomen, samt att prioritera forskning som kan leda till förbättrad kommunikation mellan vårdpersonal och patient. Stipendierna är Forskningsfondens sätt att stödja unga forskare i tidigt i karriärer. Fonden stödjer dessutom gärna tvärvetenskaplig forskning. Läs mer om Kerstin Hejdenberg här.

Juryn består av Robert Hejdenberg som representerar familjen och är ordförande i Forskningsfondens styrelse, Göran Wennergren, professor och barnallergolog vid Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg, Susanne Rosén, vice ordförande i Forskningsfondens styrelse samt vetenskapsskribent.

Ansökan 2024

Ansökningstiden 2024 är 16 april–28 maj.

Juryn bedömer ansökningarna i början av juni månad och alla sökande meddelas beslut om stipendierna senast 28 juni.

Utdelade stipendier

Kerstin Hejdenbergs stipendium delas årligen ut till doktorander inom barnallergologisk forskning. Läs mer om utdelade stipendier genom åren här.

Ansökningsformulär

Ansökan ur stipendiefonden Kerstin Hejdenbergs minne

Fyll i formuläret för att ansöka om stipendium. Vi återkommer med en bekräftelse att ansökan har kommit fram.

  • Sökande

  • Med ansökan skall bifogas projekt, handledarintyg eller intyg av annan relevant person med uppgift om relation till sökanden och sökandens forskningsprojekt.
    Max filstorlek: 4 MB.
  • Max filstorlek: 4 MB.
  • Godkända filtyper: jpg, gif, png, pdf, doc, docx, Max filstorlek: 4 MB.
Till toppen av sidan

Helena Rosik

Verksamhetschef för Forskningsfonden

Kontakt

helena.rosik@aaf.se

07900 – 66 242