Öka säkerheten för landets matallergiker

2019-01-04 ·

Den 1 januari skärptes straffen för brott mot livsmedelslagen – dels återinförs fängelsestraff på upp till två år och dels införs sanktionsavgifter för vissa överträdelser. Astma- och Allergiförbundet har höga förväntningar på att den nya lagen leder till ökad säkerhet för konsumenter med matallergi.

Över en miljon människor har matallergi i Sverige. Många löper stor risk att få allvarliga livshotande besvär om de äter mat de inte tål. Nu när vi fått en ny lagstiftning som möjliggör skärpta straff förväntar Astma- och Allergiförbundet att man använder sig av dessa straff och att skärpningen tas på allvar. Därför kommer vi under 2019 att bevaka den nya lagen för att främja märkning och information om allergener i mat som säljs, samt att höja livskvaliteten för personer med matallergier.

Läs debattartikeln i Dagens Samhälle här!

Ni hittar länk till vårt pressmeddelande här.

HAR DU MATALLERGI?

Vi söker dig som vill bidra med dina erfarenheter.
Klicka här!