”Pollenallergi kan vara väldigt, väldigt jobbigt”

Just nu är det riktigt höga halter av björkpollen i hela landet. Pollenexplosionen märktes tydligt när vi på Astma- och Allergiförbundet fortsatte dela ut tips, råd och näsdukar till pollenallergiker på Stockholms gator. Vi har också pratat pollen med två av landets partiledare.

Att pollensäsongen är full i gång gick inte att missa när vi träffade stockholmarna ute på stadens gator den här veckan. Vi möttes av många skrovliga halsar, kliande ögon och rinnande näsor.

Chansen att få njuta av en symtomfri vår är större om du börjar behandla din pollenallergi i tid, men tyvärr är det alldeles för många pollenallergiker som glömmer bort det. Genom att dela ut näsdukar på stan vill vi påminna om hur viktigt det är att pollenpreppa.

Våra påminnelser har varit uppskattade – även av de partiledare vi träffat på och pratat pollenallergi med. Varken Magdalena Andersson (S) eller Johan Pehrson (L) uppgav att de hade besvär. Däremot kände de personer med pollenallergi.

– Och det kan vara väldigt, väldigt jobbigt, sa Magdalena Andersson.

Vet du om de har preppat ordentligt?

– De hoppas på regn. Och preppar med mediciner och näsdukar.

Johan Pehrson berättade att han ibland blir lite täppt i näsen, men att det försvinner med nässprej. Sämre är det med några av hans barn, uppgav han.

– De köper piller för att komma igenom den här tuffa säsongen.

Vill du läsa mer om hur du behandlar din pollenallergi och dessutom få en påminnelse om när det är dags att börja preppa? För det går att få en underbar vår, nästa år.

Publicerad den: 17 maj 2024

Uppdaterad den: 17 maj 2024