Medlemsförmåner

Som medlem i Astma- och Allergiförbundet har du många medlemsförmåner. Du får bland annat vår tidning Allergia, Matallergikortet, tillgång till lokala föreningar och så finns ju förstås vårt fina allergianpassade vandrarhem Södergården i Åre.

Att bli medlem kostar bara 250 kronor per år och 50 kronor för övriga familjemedlemmar. Är du redan medlem men vill lägga till fler medlemmar i familjen mejla oss på [email protected]

I ditt medlemskap ingår:

  • 5 nummer per år av tidningen Allergia
  • Fri tillgång till vår digitala tjänst Matallergikortet, där du kan översätta dina matallergier till över 30 språk
  • Möjlighet att bo på vårt allergianpassade vandrarhem STF Södergården-Åre
  • Möjlighet att bo på hälsoanläggningen Valle Marina i Gran Canaria till rabatterat pris
  • Möjlighet att söka bidrag för barn upp till 18 år från vår Barnallergifond, ett bidrag till rekreation och direkta åtgärder för att främja barns miljöer

Tidningen Allergia

Tre omslag av vår medlemstidning Allergia bredvid varandra

Allergia är vår medlemstidning och utkommer med fem nummer per år. Den skickas som tryckt tidning till alla medlemshushåll men finns även som webbtidning.
Tidningen Allergia innehåller intervjuer, reportage och faktaartiklar om frågor som rör förbundets medlemmar, till exempel aktuell forskning. Här får du också allergianpassade recept och tips och idéer om hur du lättare kan leva med allergi.

Matallergikortet

Medlemsförmån - Matallergikortet

Att äta ute i främmande land är en utmaning för alla med matallergier, likaså för föräldrar med allergiska barn. Därför har vi skapat Matallergikortet, en enkel, webbaserad tjänst som hjälper dig översätta allergier till över 30 språk.

Södergården i Åre

Medlemsförmån - Södergården Åre

Södergården Åre är ett allergivänligt boende i hjärtat av det svenska fjället. Vi är den enda anläggningen i Norden som är anpassad till att vara tillgänglig för de som har svåra allergier och astma.

Valle Marina på Gran Canaria

Medlemsförmån - Valle Marina

Valle Marina är en hälsoanläggning som drivs av det norska Astma- och Allergiförbundet. Anläggningen är beläget på den södra spetsen av Gran Canaria, vars kustklimat är särskilt fördelaktigt för personer med allergier, eksem, psoriasis och lungsjukdomar. Semestra i vacker, grönskande miljö med promenadavstånd till strand.
Som medlem i Astma- och Allergiförbundet kan du bo på Valle Marina till ett rabatterat pris.

Barnallergifonden

Barnallergifonden - Barn som blåser såpbubblor och skrattar

Som medlem har du möjlighet att söka bidrag från Barnallergifonden. Exempel på beviljade bidrag är möjlighet till miljöombyte för att behandla sitt eksem eller lindra astman, en cykel för att förbättra konditionen eller åka på läger för att få umgås med andra barn i samma situation.

Ansökan görs av barnets/barnens målsman. Medlemskap i Astma- och Allergiförbundet sedan minst tolv månader krävs. Ansökan kan ske upp till den dag barnet fyller 18 år. Ansökan är öppen 1/3–1/4 samt 1/10–1/11.

Till toppen av sidan

Bli medlem!

Ditt medlemskap gör skillnad! Tack vare dig blir vi ännu fler som ställer krav på en god vård och bidrar till en bättre vardag och ett friskare liv för alla med astma och allergi eller annan överkänslighet.
Läs mer