Medlemsförmåner

Som medlem i Astma- och Allergiförbundet har du många medlemsförmåner. Du får bland annat vår tidning Allergia, Matallergikortet, tillgång till lokala föreningar och så finns ju förstås vårt fina allergianpassade vandrarhem Södergården i Åre.

Att bli medlem kostar bara 250 kronor per år och 50 kronor för familjemedlemmar utöver ditt medlemskap. Är du redan medlem men vill lägga till fler medlemmar i familjen mejla oss på medlemsregistret@astmaoallergiforbundet.se.

Allt detta ingår i ditt medlemskap

  • 5 nummer per år av tidningen Allergia
  • Fri tillgång till vår digitala tjänst Matallergikortet
  • Medlemsrabatt på vårt allergianpassade vandrarhem Södergården Åre
  • Medlemsrabatt på hälsoanläggningen Valle Marina i Gran Canaria
  • Medlemsrabatt på utvalda rekommenderade produkter
  • Möjlighet att söka bidrag från Barnfonden Svalan
Tre omslag av vår medlemstidning Allergia bredvid varandra

Tidningen Allergia

Allergia är vår medlemstidning och utkommer med fem nummer per år. Den skickas som tryckt tidning till alla medlemshushåll men finns även som webbtidning.
Tidningen Allergia innehåller intervjuer, reportage och faktaartiklar om frågor som rör förbundets medlemmar, till exempel aktuell forskning. Här får du också allergianpassade recept och tips och idéer om hur du lättare kan leva med allergi.

Medlemsförmån - Matallergikortet

Matallergikortet

Att äta ute i främmande land är en utmaning för alla med matallergier, likaså för föräldrar med allergiska barn. Därför har vi skapat Matallergikortet, en enkel, webbaserad tjänst som hjälper dig översätta allergier till över 30 språk.

Södergården i Åre

Södergården Åre är ett allergivänligt boende i hjärtat av det svenska fjället. Vi är den enda anläggningen i Norden som är anpassad till att vara tillgänglig för de som har svåra allergier och astma.

OBS! Du måste boka via telefon eller mejl för att nyttja medlemsrabatt.

Medlemsförmån - Valle Marina

Valle Marina på Gran Canaria

Valle Marina är en hälsoanläggning som drivs av det norska Astma- och Allergiförbundet. Anläggningen är beläget på den södra spetsen av Gran Canaria, vars kustklimat är särskilt fördelaktigt för personer med allergier, eksem, psoriasis och lungsjukdomar. Semestra i vacker, grönskande miljö med promenadavstånd till strand.
Som medlem i Astma- och Allergiförbundet kan du bo på Valle Marina till ett rabatterat pris.

Barnfonden Svalan

Du som är under 18 år och har astma, allergi eller eksem kan söka stöd från Barnfonden Svalan, för att uppfylla en önskan som du annars kanske inte skulle kunna göra.

Barn och ungas drömmar förtjänas att tas på allvar och Astma- och Allergiförbundet vill gärna hjälpa dig som har extra utmaningar i livet på grund av din sjukdom att få en ljusglimt i tillvaron.

Till toppen av sidan

Bli medlem!

Ditt medlemskap gör skillnad! Tack vare dig blir vi ännu fler som ställer krav på en god vård och bidrar till en bättre vardag och ett friskare liv för alla med astma och allergi eller annan överkänslighet.
Läs mer