Astma- och Allergiförbundet värvar från Sveriges Radio

Astma- och Allergiförbundet har anställt Helena Färnsten som kommunikations- och marknadschef. Helena kommer senast från tjänsten som chef för avdelningen för företagskommunikation på Sveriges Radio.

2019-11-27

Allt fler fastighetsägare inför rökfritt

En ny undersökning som Astma- och Allergiförbundet gjort i allmännyttan inför Tobaksfria veckan (18–24 november) visar att allt fler fastighetsägare inför rökfritt i vissa eller många av sina hus.

2019-11-18

Bristen på mediciner kan få stora konsekvenser

En kartläggning gjord av SVT Nyheter visar att det är vanligt att mediciner till flera folksjukdomar, bland annat astma, KOL och allergi, inte finns i lager hos apoteken. Något som kan få stora konsekvenser.

2019-11-07

Låg kunskap om doftöverkänslighet bland svenskarna

Nu pågår Parfymfria veckan och i år vill vi slå hål på myter kring doftöverkänslighet och öka kunskapsnivån. För trots att tre miljoner svenskar kan besväras av dofter är osäkerheten om behandling och vad omgivningen kan göra stor.

2019-11-05