Astma- och Allergiförbundet har tagit fram utbildningsmaterialen Hurra, en allergisk gäst och Säker mat i förskola och skola som restauranger, kommuner, skolor och förskolor kan ta del av för att utbilda sin personal och allergisäkra sin verksamhet.
Hurra, en allergisk gäst!

Hurra, en allergisk gäst! hjälper personal som hanterar mat på restauranger att laga mat som gör alla glada och välmående samt att bemöta gäster med allergi- eller överkänslighet på ett gott sätt. Den tar upp alla de särskilda krav som ställs på mat som serveras på restauranger. Ni som restaurang kan ta del av materialet via länken nedan och använda det som underlag för att utbilda er personal och allergisäkra er verksamhet.
Säker mat i skola och förskola

Säker mat i förskola och skola! hjälper personal som hanterar mat på förskolor och skolor att laga mat som gör alla glada och välmående samt att bemöta elever med allergi- eller överkänslighet för mat. Den tar upp alla de särskilda krav som ställs på mat som serveras på förskolor och skolor. Ni som skola kan ta del av materialet via länken nedan och använda det som underlag för att utbilda er personal och allergisäkra er verksamhet.