Region Stockholm Gotland demonstrerade utanför Landstingshuset den 12 mars!

Stort medieuppbåd när region Stockholm – Gotland demonstrerade utanför Landstingshuset med uppmaningen till den styrande majoriteten: Sätt er in i konsekvenserna av vårdvalssystemet för allergologin

I Stockholms län har 700 000 innevånare allergi och 200 000 personer astma.Astma- och Allergiregion Stockholm Gotland är mycket oroade över utvecklingen av astma- och allergivården i regionen. Våra allergiska medlemmar får inte den hjälp de behöver!

Idag, tisdag den 12 mars genomförde vi en demonstration där vi uppmanade den styrande majoriteten i Region Stockholm att sätta sig in i konsekvenserna av vårdvalssystemet för allergologin. För ännu så länge finns det tid att göra rätt! Här är en länk till reportaget som tidningen ”Mitt i” gjort, samt Aftonbladet!

Här är reportaget i DN!

Om det nuvarande förslaget för revidering av vårdvalet allergologi blir verklighet, så kommer ytterligare en allergimottagning att stänga, förutom Cityakutens mottagning som stänger i mars. Detta kommer att få konsekvenser för våra medlemmar, barn och vuxna med allergisjukdom. Samtidigt är den värsta pollensäsong på 45 år på väg in över landet.

Vi vet att oron är stor för hur framtiden kommer att se ut, och vad konsekvenserna blir av ännu en nerlagd mottagning. Något måste göras för att människor med allergi i region Stockholm Gotland ska få den vård de så väl behöver.

Vi uppmanade alla som hade möjlighet att ansluta sig till demonstrationen som ägde rum utanför Landstingshuset, Hantverkargatan 45, i Stockholm idag den 12 mars kl 08.00. Tack alla som kom!

Publicerad den: 8 mars 2019

Uppdaterad den: 28 januari 2021