Tre miljoner svenskar behöver oss och vårt arbete

Varje december blir jag lika förvånad över hur fort tiden går! Vips har tredje advent passerat med välbehövlig vila och ledighet runt hörnet. I år kan jag dessutom summera min första höst på Astma och Allergiförbundet – som också gått väldigt snabbt och varit väldigt rolig och lärorik.

Jag har redan haft förmånen att delta på flera träffar med regionala och lokala representanter, både anställda och medlemmar. Jag uppskattar verkligen inbjudningarna och hoppas på många fler sådana möten under 2023. Att fördjupa och utveckla samarbetet mellan er i föreningarna och oss på förbundskansliet är ett viktigt arbete vi har framför oss. Vi blir ju så mycket starkare när vi samverkar! Det ser vi tydligt både nu i julkampanjen och under parfymfria veckan tidigare i höstas.

För att ännu bättre ta tillvara vår gemensamma kraft under 2023, startar vi nästa år med en gemensam årsplanering. Tillsammans med anställda ute i landet och våra temaföreningar hoppas vi skapa synergier och ökad synlighet tillsammans.

För det behövs. Alla de tre miljoner svenskar som har astma, atopiskt eksem eller allergi behöver oss och vårt arbete. Vi representerar ju inte bara oss själva och våra medlemmar, utan hela denna grupp. Vi är deras röst och det är vårt uppdrag att arbeta för att alla dessa människor ska få möjlighet till ett friskt liv.

Under 2023 fortsätter vi tillsammans att utforska hur vi bäst påverkar och folkbildar. Hur arbetar vi bäst för en personcentrerad vård med tillgängliga specialister och hur bidrar vi till mer forskning? Jag ser fram emot det arbetet. För vi är en viktig aktör med en viktig roll att fylla – både för att driva utveckling och för att sprida kunskap.

Jag önskar er alla riktigt fina helger och ser redan fram emot vårt gemensamma arbete 2023. Vad mycket roligt vi har framför oss!

Hela förbundskansliet önskar er alla en riktigt skön och avkopplande ledighet!

Varma julhälsningar, Karin Neuhaus generalsekreterare Astma- och Allergiförbundet

Publicerad den: 14 december 2022

Uppdaterad den: 14 december 2022