Vilka besvär kan doftande ämnen ge – och vilka triggerfaktorer är vanligast?

Välkommen till digital föreläsning om doftutlösta besvär med forskaren Eva Millqvist!

Välkommen till digital föreläsning om doftutlösta besvär med forskaren Eva Millqvist. Nästa vecka är det parfymfria veckan och Astma- och Allergiförbundet och Astma- och Allergiföreningen för oparfymerat arrangerar en digital föreläsning med möjlighet att ställa frågor.

Eva Millqvist är professor, överläkare och forskare inom klinisk allergologi på Göteborgs universitet. Hon kommer att ta upp frågor som symptom, vem som är i riskzonen och vilka vanliga så kallade triggerfaktorer som finns. Dessutom berättar hon om fysiologiska mekanismer bakom problemen, om covid-19 har något samband med doftöverkänslighet eftersom luktsinnet ofta påverkas och om det finns någon behandling eller metod som gör det lättare att leva med besvären.

Det kommer också att finnas utrymme för Eva Millqvist att svara på en del frågor efteråt. Enklast är om du ställer din fråga i Zooms chattfunktion.

När? Tisdag den 3 november klockan 19–20.

Hur? Föreläsningen sker digitalt via Zoom. Klicka på länken så kommer du in i den digitala föreläsningssalen när starten närmar sig. Ingen nedladdning behövs, det enda du behöver är en dator, läsplatta eller mobil med internetuppkoppling.

Publicerad den: 26 oktober 2020

Uppdaterad den: 15 januari 2021