Forskningsfonden, Magnus Norman

Tennislegend skänker pengar

Tennislegenden Magnus Norman överlämnade den 16 februari en check på nästan 150 000 kronor till Astma- och Allergiförbundets forskningsfond. Han har under ett och ett halvt år sprungit, cyklat, simmat och spelat tennis för barn med allergi.

Pelle Kanin klipps om

Förbundets ordförande Maritha Sedvallson kommenterar turbulensen kring en ny barnfilm, Pelle Kanin. Dessutom lyfter hon fram Unga Allergikers reaktion mot hur barn med astma skildrades i årets Julkalender i en intervju med Aftonbladet.

Om allergivården på #DinRöst

Sveriges Television satsar på att ta reda på vad människor anser om svensk sjukvård inför valet 2018. Förbundets ordförande Maritha Sedvallson säger sin mening på sajten #DinRöst.

Skolmiljö

Satsningar på skolmiljön ger resultat

Det verkar finnas ett samband mellan satsningar på inomhusmiljön i skolan och skolornas resultat, skriver Astma- och Allergiförbundet i en debattartikel i Sydsvenskan i dag.

2018-02-13

Paul Svensson Andrea Mikkelsen

Stjärnkocken Paul Svensson lagar Sveriges mest ätbara rätt

En måltid som både smakar riktigt gott och kan ätas av så många som möjligt med allergi eller överkänslighet mot mat.

2018-02-08

Nya regler för ved och pelletspannor

Reglerna för kaminer och pannor som eldas med pellets och ved ändras till sommaren. Anledningen är att utsläppen av rökgaser från vedeldning ska minskas.

2018-02-06

Oljebad

Kan oljebad stoppa barns allergi?

Finns det någon enkel åtgärd som i tidig ålder kan hindra barn från att utveckla astma och allergier? Det vill Björn Nordlund och hans forskarkollegor ta reda på genom att följa nästan 2 400 barn från förlossningen och framåt.

Kombinerat pälsdjursvaccin

Kombinerat vaccin mot pälsdjur inom räckhåll

Nära 1,5 miljoner människor i Sverige lider av pälsdjursallergi. I ett forskningsprojekt från 2014 har Guro Gafvelin och hennes kollegor tagit fram ett nytt pälsdjursvaccin.

Tove Hedenrud

Vi är glömska och litar inte på läkaren

– Det är mycket fokus på att ta fram nya, bra mediciner. Men det spelar ju ingen roll hur raffinerade de är om personerna de riktar sig till använder dem på fel sätt, eller kanske inte ens hämtar ut läkemedlen, säger Tove Hedenrud.

SPECIALERBJUDANDE!

endast 250 kr för resten av 2018 och hela 2019.