2 av 3 tycker att den nya tobakslagen gjort skillnad

Två tredjedelar av de som besväras av tobaksrök anser att det blivit lättare att vistas i offentliga miljöer utomhus sedan det blev förbjudet att röka där. Det visar en medlemsundersökning från Astma- och Allergiförbundet.

2020-06-29

Logo_Folhälsomyndigheten

Ny information från Folkhälsomyndigheten om astma och covid-19

Den 15 juni uppdaterade Folkhälsomyndigheten sin information om riskgrupper, baserat på nya undersökningar. Astma anses nu ge en förhöjd risk, men mycket marginellt om den är välbehandlad.

2020-06-18

Astma- och Allergiförbundet: Öppna för ersättning till personer med svår astma

Regeringen planerar att införa tillfälliga bestämmelser om förebyggande sjukpenning med anledning av covid-19. Astma- och Allergiförbundet lyfter i sitt remissvar behovet av att inkludera vissa personer med svår astma bland riskgrupperna.

2020-06-08

Här är barnallergolog Anna Asarnojs svar på frågorna i vår barnallergi-chatt

Här är frågor och svar från gårdagens chatt om barnallergi med Anna Asarnoj. Frågorna handlade bland annat om huruvida man vågar köpa valp till ett pollenallergiskt barn eller om blåsorna i munnen kan vara matallergi. Läs alla frågor och svar här!

2020-06-03