Nytt jämställdhetsprojekt

​Astma- och Allergiförbundet arbetar för första gången någonsin med ett jämställdhetsprojekt med syfte att kartlägga normer som synliggör och problematiserar attityder och föreställningar kring mäns engagemang för sina barns allergisjukdomar.

2019-03-31

Gravid kvinna med värktabletter

Värktabletter till gravida orsakar inte astma hos barn

Studie visar att paracetamol och andra smärtstillande medel som tas under graviditeten inte verkar orsaka astma hos barnet.

2019-03-29

Varannan svensk är drabbad

Varannan svensk är drabbad – och svåra allergier fortsätter att öka. Allergisjukdomarna påverkar hundratusentals människor varje dag, i hela samhället.

2019-03-26

Jonas Erjefält

Revolution inom astmabehandlingen

Med resultaten av Jonas Erjefälts forskning ska även de med extremt svårbehandlad astma kunna hjälpas och den kan även göra att många astmatiker helt slipper ta steroider.

2019-03-23

Kristina Ljungros

Ny generalsekreterare Astma- och Allergiförbundet

Den 1 maj tillträder Kristina Ljungros som generalsekreterare för Astma- och Allergiförbundet. -Jag är mycket glad över att få förtroendet att leda en organisation som arbetar för förbättrad livskvalitet för ca 3 miljoner människor.

2019-03-20

Tack till er som köpt postkodlotter

Sedan 2009 är förbundet förmånstagare hos PostkodLotteriet som varje år skänker sitt överskott till över 50 olika ideella organisationer.

2019-03-13

Bild på jordnötter

Enkätundersökning om nötfritt på skolor

Astma- och Allergiförbundet har hållit Rundabordssamtal med relevanta professioner kring hantering av och kommunikation om jordnötter och nötter på förskolor och skolor.

2019-03-05

SOMMARERBJUDANDE!

Just nu betalar du endast 100 kr
för resten av 2019. Bli medlem idag.